Amsterdam

Amsterdam räknas som Nederländernas officiella huvudstad och är en stad som är världskänd för sina egenheter. Framför allt är Amsterdam även liberalismens huvudstad och det är vida känt att staden hyser en öppenhet för både det ena och det andra, men Amsterdam är så mycket mer än så. Vill du hålla koll på sevärdheter och annat kan du besöka Amsterdamguiden.com. Det är en webbplats som är fullspäckad med information. Läs till exempel om Anne Frankhuset. Det är huset där den unga judiska flickan och hennes familj gömde sig undan nazisterna under andra världskriget. Huset är idag öppet för allmänheten och fungerar som museum.

Ett annat hus som är öppet för allmänheten är 1600-talskonstnären Rembrandts gamla hus. Det är också ett museum och tar besökaren tillbaka till tidseran då den holländska konsten blomstrade. På Riksmuseet i Amsterdam kan man dessutom beskåda Rembrandts världsberömda verk Nattvarden. En annan känd konstnär från Nederländerna är Van Gogh, och i Amsterdam finns Van Gogh Museum. Om denna konstnär ryktas det märkliga berättelser. Han ska bland annat ha skurit av sig sitt ena öra.

Amsterdam i sig är en sevärdhet. Det ringlar många vackra kanaler genom hela staden och arkitekturen i citykärnan är säregen. Vill man strosa i butikerna kring centrum bör man utgå från Torget Dam – Amsterdams hjärta. Torget fungerar som ett nav och är förankrat med åtskilliga butiksstråk. Upptäck många spännande butiker och ta en paus i strosandet på en restaurang, ett kafé eller på en bar.